Snart kommer kunstnerne til Pilestredet

Dette er noen eksempler på hva gatekunstneren Greg Lamarche står for. Han er en av ti inviterte kunstnere, som snart starter arbeidet med å utsmykke anleggsgjerdene i Pilestredet.

 

Snart kommer kunstnerne til Pilestredet

Dato: 6. september 2024

Vi gleder oss til å se hvordan de grå veggene vil bli seende ut. Snart flyttes overgangen over Pilestredet noen meter, og kunstnerne er i gang.

Vi er godt i gang med planleggingen av det store kunstprosjektet på byggegjerdene, etter at vi i sommer fikk positivt tilsagn fra Oslo kommune på vår søknad om bylivstilskudd. Vi har også gjort en avtale med Statens vegvesen, og de bidrar også noe økonomisk til prosjektet.

Nå venter vi bare på at fotgjengerovergangen over Pilestredet stenges, og at vi kan komme i gang med å utsmykke og realisere prosjektet vi har kalt Epsilon.

Busskurene er fjernet og den nye fotgjengerovergangen er malt opp. Så snart tillatelse til å fjerne trafikklysene ved overgangen for Universitetsgata er gitt blir denne åpnet.

Det er Øivind Horvei som er kurator og kunstnerisk ansvarlig for gatekunsten. Han har nå invitert ti gatekunstnere, fra Storbrittania, Frankrike, USA, Sverige, Danmark og også fra Norge og Oslo. De ti vil danne utgangspunktet for kunsten, og det vil også gi rom for flere. Alle ti er anerkjente kunstnere innen Street Art-miljøet. Noen av de som vil delta er Greg Lamarche, Lamour Supreme, Wane One og Mucho.

Her er et prosjekt Mucho nylig har utført.

Noe av kjernen i prosjektet blir å lede mennesker riktig vei, enten de kommer fra St. Hanshaugen via St. Olavs plass og skal til sentrum, eller de kommer fra sentrum og skal oppover. Vi har en ambisjon om at gatekunsten skal bli en attraksjon, at vi skal få besøkende fra hele byen.

I tillegg til gatekunsten inneholder prosjektet Epsilon også en del knyttet til belysning. Dette arbeidet er også igangsatt. Vi håper at hele prosjektet, med gatekunst og belysning, skal åpnes og være ferdig i november.

Wane One

Greg Lamarche

Lamour Supreme

 
Neste
Neste

Gatekunst og lys rundt Ring 1