Gatekunst og lys rundt Ring 1

Veggene til anleggsområdet i Pilestredet har allerede fått sin første “kunst”. Vi gleder oss til å starte arbeidet med å fylle alle veggene med gatekunst.

 

Gatekunst og lys rundt Ring 1

Dato: 6. august 2024

I sommer fikk vi et hyggelig brev fra Oslo kommune: Vi har fått fullt tilslag på vår søknad om støtte til å bruke kunst og belysning aktivt til å lage liv rundt anleggsområdet i Pilestredet. Vi har kalt det “Prosjekt Epsilon”.

Da vi arrangerte gatefesten onsdag 19. juni var Street Art Oslo invitert til å dele med oss hvordan gatekunst kan gjøres interaktivt, som en “samtale” mellom kunstnere og publikum. Det var selvsagt også en baktanke med dette. Vi har hatt en lengre dialog med dem om samarbeid for å gi liv til gatene og fortauene rundt anleggsområdet Statens vegvesen skulle begynne å sette opp nå i sommer.

I begynnelsen av juli fikk vi positivt tilslag fra Oslo kommune, om støtte for å gå i gang med et belysnings- og gatekunstprosjekt i Pilestredet. Til å gjennomføre dette prosjektet har vi inngått dialog og samarbeid med Street Art Oslo på det som har med gatekunsten å gjøre. Videre har vi også inngått avtale med Void på belysningsprosjektet. Noe av ideen vår var å ta elementer fra det prisvinnende prosjektet for belysning og utsmykning av bakgården i Tullinkvartalet; Prosjekt Delta. Derav valgte vi navnet Prosjekt Epsilon.

Piletrærne i midtrabatten skal snart tas ned, og fotgjengerovergangen for Universitetsgata stenges. Her skal ny, midlertidig fotgjengerovergang komme. Vi skal gi kunst til veggene rundt, og lys til fortauene på begge sider.

Statens vegvesen har allerede kommet langt i å sette opp byggegjerder rundt anleggsområdet, og vi håper på et snarlig møte med veivesenet. Vi må gå opp detaljer rundt prosjektet, for hva vi kan få til. Det kreves en del planlegging og koordinering.

I skrivende stund vet vi ikke helt når vi kan gå i gang med alle detaljene, men håper selvsagt at både lys og gatekunst skal stråle gjennom høsten og vinteren. Vi håper dette prosjektet og det arbeidet vi har gjort for dette skal være til inspirasjon for bylivet, og som et forbilde for andre tilsvarende prosjekter andre steder.

Klikk på bildene over for å se litt hvordan det har blitt i Pilestredet nå i sommer.

 
Forrige
Forrige

Snart kommer kunstnerne til Pilestredet

Neste
Neste

Dette skjer med Pilestredet i sommer