Har du hørt bydelssangene våre?

Javisst er det mye liv på Tullin. Men, kanskje dette er litt i meste laget?

 

Har du hørt bydelssangene våre?

Dato: 20. mai 2024

Det finnes en liste over Oslosanger, som er på langt over 1500 sanger om Oslo. Det er for få fra vår bydel der. Det ønsket vi å gjøre noe med, engasjerte nabolaget, og har nå vår egen bydelsliste.

Wikipedia-listen “Liste over Oslosanger” har vokst og teller i skrivende stund 1527 sanger om byen vår. Jokke har en sang om St. Olavs plass 1 der. Det samme har Stockhaus, og Tom Russell en om St. Olavs gate. Bare Egil Band har også en sang som nevner Pilestredet, men sangtittelen er så grov at vi ikke kan skrive det her. Men, det finnes ingen sanger om Ring 1 på listen. Eller som nevner Tullin. Før nå.

Etter møysommelig arbeid med å engasjere nabolaget, kulturlivet og andre på Tullin kan vi nå presentere vår egen “Liste over Tullinsanger”. Dette er hittil ukjente sanger, men de fleste skapt de siste månedene. Det er lokale krefter, artister, kor og andre som har bidratt til at vi nå har disse syv nye sangene til å starte bydelslisten. Når vi nå planlegger for gatefest onsdag 19. juni håper vi også at en eller flere av disse skal fremføres.

Lytt deg gjennom disse syv sangene, og gi oss gjerne innspill om hva du syns.

1. Byens Åndedrag
Det er mange fantastiske stemmer i Oslo, som har laget fantastiske sanger om Oslo. I Nordahl Bruns gate bor Geir Inge Johannesen, som har laget denne hyllesten. Han er en merittert visesanger, og har laget nærmere 50 sanger om ulike steder i Oslo. Han er også kjent som frontfigur i gruppa Pilestredet Parklets.

2. Oslo in Bloom
Tullin har vært besøkt og beundret av artister fra hele verden, men det har ikke vært så godt kjent. Før nå. Her er det Michael Jones som synger en vakker duett, sammen med Quincy Jackson, da de besøkte Oslo for noen år siden. Opptaket er gjort i vestibylen på Hotell Savoy, og ble nylig funnet av familien til Jackson etter en opprydding i studioarkivene.

3. Oslo Rythms
For 11 år siden flyttet Charlie Douglas fra LA til Oslo, nærmere bestemt til St. Olavs gate. Han hadde med seg en strålende karriere innen soul. Nå ønsket han også å gi sin hyllest til Tullin, på norsk. Hva syns du om denne?

4. Oslo Spring Serenade
Vi har også mannskor på Tullin. Meyerløkka Mannskor har laget denne vakre serenaden, for å hylle våren og hvordan Tullin blomstrer. De valgte å synge den på engelsk. De har internasjonale ambisjoner, og vi forstår det godt. Dette er vakkert! Solister er Klaus Bergan og Fridtjof Lyseklett. Begge er forøvrig vokst opp i Wessels gate.

5. Pulsen av Tullin
I kjelleren i Pilestredet 24 finner du Crazy Studios. Herfra har en rekke hits sett dagens lys. Da nyheten om stengingen av Ring 1 ble kjent ønsket produsenten Elling Myklebust å gi sin hyllest til Pilestredet og livet i området. Det er bare å danse med!

6. Tullins Hymne
Tullin er kjent for sin jazzhistorie, med en rekke klubber både før og nå. Louise Bergland flyttet til Zetlitz gate, da hun valgte å flytte fra København til Oslo for å få fart på egen karriere som jazzsangerinne. Her er hennes hyllest til området hun har blitt så glad i.

7. Tullins Lys
Ikke bare har Meyerløkka et eget mannskor. På Rebel har de et eget bedriftskor, Rebels Unite, for alle som jobber på huset. Det er noe ganske unikt og spennende med harmoniene de har skapt her, der det unike Tullinlyset hylles. Sangen er komponert av Mikkel Kloumann, med tekst fra Arne Borgersen Munch. Dette er skapekraft på høyt nivå!

Vi jobber nå for å få alle til å komme på Gatefesten vi planlegger for onsdag 19. juni, men det er foreløpig litt usikkert. Men, gatefest blir det, og det blir merkeringskonsert for Tullin på Trekanten samme kveld.

Vi hører gjerne fra deg om du har ideer og innspill til Tullinsangene, gatefesten eller konserten.

En presisering: Vi syns det er ryddig å fortelle nå at alle sangene er generert gjennom KI-tjenesten Udio. Ingen sanger, tekster eller navn på personer, kor, produsenter og andre er ekte.

 
Forrige
Forrige

Det blir gatefest på Tullin

Neste
Neste

En bydel i bydelen