Det blir ikke bro!

29. april presenterte vi nytt forslag til kryssing av Pilestredet, og 7. mai hadde vi en befaring med Statens vegvesen og Veidekke. Denne illustrerer ny løsning slik vi diskuterte det da. Illustrasjon: Kyrre Sundal, Mad arkitekter

 

Det blir ikke bro!

Dato: 5. juni 2024

Da har akkurat meldingen fra Statens vegvesen. Vi har lykkes med å få til en løsning, der det ikke er behov for en bro over Pilestredet. Vi har god grunn til å feire stort 19. juni!

Neste steg for oss nå er å sikre finansiering for å få til utsmykning av byggegjerdene, belystning og god skilting. Slik skisserte vi i november hvordan de nye bydelsgatene kunne bli:

Illustrasjoner presentert for Statens vegvesen i november 2023. Illustrasjon: Mad arkitekter

Videre har vi oppfordret flere av aktørene i området om å søke om uteservering, for å skape økt byliv utenfor. SISTE 26.06.24: Statens vegvesen har gitt tillatelse til å ha uteservering i tre år, på området illustrert her:

Dette er et prinsipp vi tror kan bli veldig fint.

Videre jobber vi nå med løsninger for belysning av bydelsgatene, og for utsmykning, kunst, osv. Dette krever også finansiering og gode løsninger. SISTE 02.07.2024: Oslo kommune har gitt tilsagn på NOK 2,4 millioner til å realisere et prosjekt for gatekunst og belysning, i samarbeid med Void og Øivin Horvei (Street Art Oslo). Prosjektet har fått navnet “Epsilon”, inspirert av det prisvinnende prosjektet Delta. Nå jobber vi videre og håper Statens vegvesen vil bidra til den resterende finansieringen vi mener er nødvendig for å kunne realisere prosjektet.

Her er noen av våre foreløpige skisser:

Kanskje kan vi skilte slik?

Eller kanskje det også vil se ut slik, nede fra utenfor Tronsmo?

Vi har mye å feire på Tullin. Vi tror at vi skal greie å skape levende, godt byliv på Tullin, samtidig som Statens vegvesen har sitt prosjekt. Tullin kommer til å fortsette å blomstre.

Skapekraften trumfer!

 
Forrige
Forrige

Gatefeststemning på Tullin

Neste
Neste

Det blir gatefest på Tullin