Økt byliv i Pilestredet!

Dette illustrerer hvordan vi ser for oss fortauet utenfor Trekanten fremover. I dag fikk vi godkjennelse fra Statens vegvesen for dette. Illustrasjon: Øystein Aurlien

 

Økt byliv i Pilestredet!

Dato: 26. juni 2024

I dag tikket det inn en svært hyggelig bekreftelse fra Statens vegvesen: Trekanten får tillatelse til å etablere uteservering på deler av fortauet. Dette betyr at vi langt på vei kan oppfylle vår visjon om nye bylivsgater.

Først må vi understreke at vi er veldig glade for den hyggelige meldingen vi fikk 5. juni, at Statens vegvesen ikke så det som nødvendig lenger med en gangbro over Pilestredet. Ett av premissene i vårt forslag i april var å midlertidig fjerne de to leskurene for busser, som står utenfor Trekanten. De ville ikke være nødvendig å ha der, så lenge Pilestredet skulle være et riggområde. Statens vegvesen var enig i dette. De bekreftet også at de skulle fjerne disse to leskurene.

Derfor ba vi også driverne av Trekanten da om å umiddelbart søke tillatelse for uteservering. Men hvem skulle de søke hos?

Etter litt mye frem og tilbake fant vi ut at det faktisk var Statens vegvesen som var rett instans. Og i dag kom omsider bekreftelsen om at tillatelse er gitt for uteservering hvert år mens prosjektet varer, fra 1. april til 10. oktober. Trekanten går nå umiddelbart i gang med å sikre øvrige tillatelser, og for å planlegge for et nytt utendørs serveringsområde som skal oppleves trivelig og attraktivt. Det blir storstilt åpning i august!

Vi har videre også søkt om Bylivstilskudd hos Oslo kommune, og bidrag fra Statens vegvesen, for å realisere våre ambisjoner levende, nye bylivsgater.

Vi ønsker å skape levende gater på hver side av Pilestredet de neste tre årene. Illustrasjon: Mad Arkitekter

Vi har søkt om tilskudd til gatekunst og spennende belysning for fortausområdene på hver side av riggområdet. Vi har kalt prosjektet for “Epsilon”, inspirert av den prisvinnende lysinstallasjonen som er så viktig for Tullin. Vi håper på støtte og finansiering, slik at både Void og Øivin Horvei kan bidra til at Tullin fortsetter å blomstre - selv om en tunnel senkes i nabolaget.

Mandag 1. juli stenges Pilestredet.

Vi tror at bylivet skal kunne blomstre likevel!

 
Forrige
Forrige

Dette skjer med Pilestredet i sommer

Neste
Neste

Gatefeststemning på Tullin